Chat with us, powered by LiveChat
Ring oss idag - 400 80 787

Fra januar 2015 trådte nye takseringsregler i kraft. Det stilles strengere krav til dokumentasjon av boligens tilstand. Dokumentasjon av arbeidet som er gjort på boligen får økt betydning.

Det er viktig at håndverkere dokumenterer arbeider knyttet til VVS og elektrisitet. Mens mange undervurderer den reelle kostanden ved for eksempel oppussing av bad, vil den nye takseringsstandarden bidra til at rehabiliteringsløft blir synliggjort.

 

Dokumenter det som legges i bakken
Drenerer du rundt huset ditt så anbefaler vi på det sterkeste at det dokumenteres med DDV dokumentasjon, rapport og bilder av jobben som blir utført.

Verdien ligger bak flisene – krev dokumentasjon når du pusser opp
Når du bygger et bad er det som ligger bak flisene som blir viktig å dokumentere, det vil si skjulte bygningsdeler som membran og skjult røropplegg.

– Profesjonell dokumentasjon blir utslagsgivende for taksten, men dokumentasjon med foto er ikke bare verdifullt i forbindelse med salg. Det gir deg en garanti for hvilke produkter som er benyttet og forenkler arbeidet i forbindelse med reparasjoner.

Dette bør du huske vedrørende dokumentasjon ved oppussing
* Engasjer skikkelige fagpersoner til å gjøre jobben, disse kan gi profesjonell dokumentasjon på arbeidet som gjøres.

* Spør først! Etterspør du dokumentasjon først ETTER at jobben er gjort, kan det være for sent. Si at du ønsker dokumentasjon av jobben som gjøres, allerede i anbudsrunden.

* Ved siden av å dokumentere nøye jobben som er gjort, bør håndverkeren oppgi hvilke produkter som er benyttet.

Del dette på